Előfizetői tartalom

Megjelent a kormány fontos rendelete az önkormányzati rezsitámogatásról

Portfolio
A december 23-án megjelent közlönyben hirdették ki azt a rendeletet is, amely az önkormányzatok energiatámogatását szabályozza. A főváros és a 10 ezer fő feletti lakosú települések esetében az önkormányzat által benyújtott menedzsmentterv és a település iparűzési adóbevételei alapján dönthetnek a támogatásról, a 10 ezer fő alatti településeknél elsősorban utóbbi lesz a mérvadó.

Az már az ősz során kiderült, hogy a magas energiaszámlák miatt nehéz helyzetbe kerültek az önkormányzatok, több szolgáltatást, intézményt kénytelenek voltak bezárni, mert egyszerűen nincs fedezet a költségvetésükben a nagyobb kiadásokra.  A nemrégiben megjelent rendeletre - amely az önkormányzatok rezsitámogatásának szabályait rögzíti - már számíthattak a városvezetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés