Előfizetői tartalom

A válság ellenére is intenzív szilveszteri forgalomra készülhetnek a magyar szállodák

Portfolio
Országszerte már 225 ezer előfoglalás érkezett eddig a hazai szálláshely-szolgáltatókhoz az év utolsó hétvégéjére, amely már meghaladja az előző év azonos időszakában lefoglalt vendégéjszakák számát. Így idèn az adatok szerint valószínűleg erősebb forgalomra számíthatnak a szolgáltatók, mint egy évvel ezelőtt. Budapestre csaknem háromszor annyi belföldi foglalás érkezett idén, mint amennyi vendégéjszakát eltöltöttek tavaly a látogatók. A várhatóan fővárosban szilveszterező külföldi turisták vendégéjszakáinak száma pedig még a hazai látogatókét is kétszer felülmúlja. A vidéki szálláshelyeken ugyanakkor a hazai vendégek lesznek az év utolsó napjaiban többségben. Turisztikai térségek tekintetében a 108 ezer foglalás alapján a Balaton a legnépszerűbb úti cél, több mint 31%-uk búcsúztatja majd itt az óévet.

Az év végéhez közeledve hétről-hétre rohamosan nő az előfoglalások száma. Idén már a szilveszteri hétvégére (2022. december 30-31.) szóló előfoglalások meghaladják a tavalyi foglalásokat és majdnem elérik az utolsó hétvégén eltöltött vendégéjszakák számát. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján ez idáig országszerte 225 ezer foglalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés