Előfizetői tartalom

Az egész országot pusztító aszály fenyegette, most meg jön az árvízvédelmi készültség – Mi folyik itt?

Miután a 2022 január-júliusi időszak a legszárazabb első hét hónap volt Magyarországon 1901 óta, a nyár végétől érkező esőknek köszönhetően decemberben az idei év már csak a 9. legszárazabb év volt. A talaj nedvességtartalma rohamosan növekszik, a kiadós csapadékból a mélyebb rétegekbe is bőven jut, így egyre mélyebben ázik át a talaj. A feltöltődés olyan jól halad, hogy most már sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor, ami biztató a jövő évi termés szempontjából. A Duna vízállása viszont szinte egész hazai szakaszán nem sokkal a valaha mért legkisebb vízállás fölött tartózkodott a karácsony előtti napokig.

Sárban tocsog az ország

A nyári történelmi aszály után mostanra gyökeres fordulat állt be időjárásunkban, és 

Magyarország területének nagy része szó szerint sárban tocsog.

A talajnedvesség a hasznosítható víztartalom arányában a felső 1 méteres rétegben az ország zömében eléri a 100 százalékot, amint ezt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) térképe is mutatja.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés