Előfizetői tartalom

Budapesten van a legnagyobb boltösszeomlás, mégsem itt kerültek gondba a lakók

Portfolio
Sokan figyelmeztettek, hogy felerősödhet a kiskereskedelmi egységek bezárása az idei évben, amit leginkább az év második felére tettek az egyre súlyosabb problémák miatt. Azonban már az év első fele is igencsak kedvezőtlen számokat hozott, több mint 2000 kiskereskedelmi egység húzta le a rolót, írtuk meg a KSH adatai alapján. A hivatal most térképen ábrázolta, hogy az országon belül hol csökkent a leginkább a boltok száma.

Budapesten 5,6%-kal csökkent a kiskereskedelmi egységek száma az idei első félévben az előző év azonos időszakához képest, de jelentős, 4% feletti a visszaesés Tolnában is. A KSH Heti monitor című kiadványa szerint nem volt olyan megye az országban, ahol ne esett volna vissza a boltok száma. Országos átlagban 3,3%-os a csökkenés mértéke, ezzel folytatódott az elmúlt évek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés