Előfizetői tartalom

Szép csendben sokkal több pénzt szed be a kormány jövőre a bankoktól és a biztosítóktól

A Költségvetési Tanács 2023-as rendeleti költségvetésről alkotott véleményéből - második olvasatban - újabb részleteket lehet kiolvasni. Nem mellékes és új változások érik a bankszektort és kiderült az is számunkra, hogy a biztosítók különadó-kulcsának emelése, valamint a vadonatúj gyógyszergyártói különadó mekkora pluszt hoz jövőre az államkasszának. Cikkünkben egyúttal bemutatjuk, hogy mennyire brutálisan elszálltak a kiadások, és hogy a kormány ezt csak részben tudta kompenzálni adóemelésekkel (valamint feltehetően a kiadások féken tartásával, bár ennek pontos megítélésére még várni kell), ezért szorult a hiány elengedésére, amiről csak az utolsó napokban dönthetett.

Különadó-érdekességek ínyenceknek A Portfolio kedden elsőként számolt be arról, hogy mit is gondol a Költségvetési Tanács a rendeleti úton előálló 2023-as büdzséről, amely várhatóan a napokban jelenik meg valamelyik Magyar Közlönyben. A KT véleményéből sok újdonságot ki lehetett olvasni a kormány friss terveiből. Kapcsolódó cikkünk 2022. 12. 27. Breaking! Brutális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés