Előfizetői tartalom

Ezek a 2023-as év veszélyei, amelyekbe beleremeghet az egész világ

Portfolio
2022 után 2023-ban is negatív események sora következhet be: elmélyülhet az orosz-ukrán háború, vagy épp olyan váratlanul ér véget, amelyre Európa nem volt felkészülve. A kínai koronavírus-járvány újabb zavarokat hoz, az energiaválságnak újabb hulláma jöhet, és a magyar gazdaság is mély recesszióba zuhanhat, amelyen nem segít, hogy a gazdaságpolitika két ága egymásnak feszül - csak néhány azok közül az előrejelzések közül, amelyekben a Portfolio által megkérdezett közgazdászok a jövő évi, kicsi, de valós eséllyel bekövetkező eseményekre figyelmeztetnek.

Az elemzők látták előre, hogy csúnya lehet az idei év 2022 a meglepetések éve volt, és sajnos nem a legjobb értelemben. A felhők már 2021 végén gyűltek, de a sorakozó kockázatok közül sok esetben idén végül a legrosszabb forgatókönyvek váltak valóra. Kitört az orosz-ukrán háború, az infláció magas szintre ugrott, emiatt a jegybankoknak jelentős kamatemeléseket kellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés