Előfizetői tartalom

Váratlanul eltörölte a nyugdíjkorhatárt Erdogan, milliók mehetnek korai nyugdíjba Törökországban

Portfolio
Tayyip Erdogan török elnök szerdán eltörölte a nyugdíjkorhatárra vonatkozó előírást, és ezzel több mint 2 millió munkavállalónak tette lehetővé az azonnali nyugdíjba vonulást, kevesebb mint hat hónappal a választások előtt – számol be a hírről a Reuters. Csak szemléltetésképp, Magyarországon a KSH adatai szerint itthon mintegy 2,4 millió nyugdíjas van.

Az új nyugdíjszabályozás azoknak kedvez, akik 1999 szeptembere előtt kezdtek el dolgozni, illetve, akik 20-25 év társadalombiztosítási nyilvántartott munkaviszonnyal rendelkeznek. Korábban a nyugdíjkorhatárt a nők esetében 58, a férfiak esetében 60 évben állapították meg. Egyelőre nem volt világos, hogy az új rendszer mennyibe kerül majd a költségvetésnek, de Erdogan szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés