Előfizetői tartalom

Felrobbannak az árak, mégis a nyugdíjasok hitelezhetik az államot - Rendkívüli nyugdíjemelés lehet jövőre is

Portfolio
Farkas András szerint hiába nőnek jövőre 15%-kal a nyugdíjak, év közben újabb emelést kell végrehajtani, mert az infláció ennél magasabb lehet. A nyugdíjszakértő szerint a lehető legkisebb mértéknek nő januártól a nyugdíj, az inflációs előrejelzés sávja ugyanis 15-19,5%. Farkas András úgy véli, akár ennél is nagyobb lehet a pénzromlás.

2023. január 1-jétől a nyugdíjakat - és két tucatnyi egyéb ellátást - 15%-os mértékben emelik. Egy százalékpontnyi nyugdíjemelés jövőre 53 milliárd forintba kerül, így a 15%-os emelés a nyugdíjak tekintetében (a 13. havi nyugdíjat is beleértve) éves szinten 13 x 53 milliárd = 689 milliárd forintba, az összes nyugdíjszerű ellátással együtt a pénzügyminiszter posztja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés