Előfizetői tartalom

Visszatért a rém, ami megeszi a pénzünket (TOP 10 sztori - 1.)

Portfolio
Az idei év legfontosabb gazdasági sztorija az infláció minden várakozást meghaladó növekedése volt. A pénzromlás ütemének globális emelkedése mellett nagyon kellemetlen jelenség, hogy a hazai áremelkedést belső tényezők is fűtik, ezzel pedig az év végére a magyar inflációs mutató a legmagasabb lett az Európai Unióban. A gyors árnövekedés a keresetek vásárlóerejét csökkenésbe fordította, a jegybanki kamatemelések pedig a hitelpiacon hoztak óriási változásokat.

Az infláció globális emelkedése a koronavírus-járvánnyal kezdődött, amikor az ellátási láncok szakadozása kínálati problémákhoz vezetett. A helyzet a pandémia enyhülésével, a kereslet helyreállásával élesedett, ráadásul a keresletet fűtötte a járványhelyzet gazdasági hatásait enyhíteni kívánó extrám laza gazdaságpolitika szerte a világban. Amikor a nyersanyagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés