Előfizetői tartalom

Sorra szigorítanak Kínával szemben a világ országai – Itt a lista azokról, akik már léptek

Portfolio
Napi szinten jönnek a rekord számú koronavírus-fertőzöttekről szóló jelentések Kínából, miközben a zéró Covid-politika feladásával több millió kínai indulhat útnak a nagyvilágban, főleg most, a kínai holdújév közeledtével. Vannak olyan országok, amelyeket aggodalommal tölt el a súlyos fertőzésszám, és korlátozásokat vezetnek be a Kínából érkező utasokkal szemben. Alábbi cikkünkben a Reuters gyűjtésére alapozva szedtük össze azoknak az országoknak a listáját, akik komolyan veszik a koronavírus újabb hullámának megfékezését.

Egyesült Államok

Az Egyesült Államok január 5-től kötelező COVID-teszteket ír elő a Kínából érkező utazókra. Minden kétéves vagy annál idősebb légi utasnak legkésőbb két nappal a Kínából, Hongkongból vagy Makaóból való indulás előtt negatív teszteredményre lesz szüksége ahhoz, hogy beléphessen az USA területére. A CDC emellett az amerikai állampolgároknak is azt tanácsolja, fontolják meg a Kínába, Hongkongba és Makaóra történő utazást.

Nagy-Britannia

Az USA-hoz hasonlóan az Egyesült Királyság is január 5-től megköveteli a Kínából érkező utasoktól az indulás előtti negatív COVID-19 tesztet.

Franciaország

Az új rendelkezések szerint a Kínából érkező utasoknak az indulás előtt kevesebb mint 48 órával elkészült, negatív COVID-tesztet kell felmutatniuk a belépéshez. Sőt, január 1-jétől Franciaország a Kínából érkező egyes utazókon szúrópróbaszerűen PCR-tesztet is végez majd érkezéskor.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés