Előfizetői tartalom

Szinte berúgja az ajtót 2023: nem akárhogy indul az év eleje

Portfolio
Már az év első hetén nagyon fontos makrogazdasági adatokat közölnek: érkezik például az eurózóna decemberi inflációs adata és az amerikai munkaerőpiaci adat. Mindkét közlésre nagyon odafigyelnek a jegybankok, az európai monetáris politikát most döntő részben az infláció mozgatja, az amerikai jegybank pedig csökkenő inflációs környezetben már a munkaerőpiacra figyel elsősorban, ugyanis ez utalhat az infláció jövőbeli alakulására. Könnyen lehet tehát, hogy már az év első felében heves csapkodást látunk majd a piacokon.

Hétfő még pihenőnap, nem érkezik fontos makroadat sem idehaza, sem külföldön. Kedden aztán beindulnak az adatközlések: a KSH közli a kormányzati szektor harmadik negyedéves egyenlegét (figyelem, az eddig megszokotthoz képest az idei évtől a KSH adatközlései 8:30-kor érkeznek!), az MNB kamatstatisztikákat és a hitelintézetek összevont mérlegét közli. Ami a külföldi híreket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés