Előfizetői tartalom

Kifakadt a világ legnagyobb légi szövetsége: legyen vége a Kínából utazókkal szembeni korlátozásoknak

Portfolio
Számos ország koronavírus-vizsgálatot és egyéb intézkedéseket vezet be a Kínából érkező utazókkal szemben, annak ellenére, hogy a vírus már széles körben kering a határaikon belül. Rendkívül kiábrándító, hogy az elmúlt három év során hatástalannak bizonyult intézkedések ilyen hirtelen visszaállítását látjuk – írja egy mai közleményében Willie Walsh, a IATA Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség vezetője.

A közleményben azt írja, hogy az omikron-változat érkezése körül végzett kutatások arra a következtetésre jutottak, hogy az utazás akadályozása nem változtatott a fertőzés terjedésén. A korlátozások legfeljebb néhány nappal késleltették a fertőzési csúcs kialakulását. Ha a világ bármely részén megjelenik egy új variáns, ugyanez a helyzet várható.  Ezért kellene...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés