Előfizetői tartalom

Mutálódott a koronavírus „rémálom” variánsa, aggódnak a tudósok, újra berobbanhat a járvány

Portfolio
Miközben Kínában elszabadult a koronavírus, a világ járványtudósai az Egyesült Államokban szélsebesen terjedő változat miatt aggódnak, ami a "rémálom" variánsként is elnevezett XBB alvariáns egyik új változata, az XBB 1.5 rekombináns. Utóbbi koronavírus változat az XBB-hez képest egy további mutációval rendelkezik, megjelenése pedig azért aggasztó, mert a jelek szerint hatékonyan kerüli ki az antitesteket, és jobban kötődik a sejtekhez, ugyanakkor eddig nincs arra utaló jel, hogy súlyosabb megbetegedést okozna, mint elődei. Mutatjuk, mit tudunk az egyes szakértők által "szupervariánsként" hivatkozott XBB 1.5-ös koronavírus rekombinánsról.

Kínai covid-robbanás Kína a járvány kezdete óta fenntartotta szigorú zéró-covid politikáját, nem egyszer sokmilliós városokat és városrészeket zártak le néhány koronavírus-eset miatt. December elején azonban feladták a több éve érvényben lévő zéró-covid plitikát, és ezzel gyorsan terjedni kezdett kezdett a vírus az országban. Egyúttal a hivatalos járványstatisztikát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés