Előfizetői tartalom

Rekordmeleg tél köszöntött Európára, súlyos probléma állhat a jelenség hátterében

Portfolio
Az újévben rekordmagas téli hőmérsékletet mértek Európa egyes országaiban. Az elmúlt napokban több száz helyen dőltek meg a hőmérsékleti rekordok, Svájctól Lengyelországon át Magyarországig, ahol a legmelegebb szentestét Budapesten regisztrálták, és január 1-jén 18,9 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - írja a Reuters.

Franciaországban, ahol a december 30-ról 31-re virradó éjszaka a legmelegebb volt, mióta a hőmérsékletet hivatalosan jegyzik, a hőmérséklet újév napján délnyugaton közel 25 Celsius-fokig emelkedett, miközben az általában nyüzsgő európai síközpontok hó hiányában kihaltak. Németországban 20 Celsius fok feletti hőmérsékletet mértek, a helyi meteorológiai szolgálat azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés