Előfizetői tartalom

Szakad tovább a gázár, már 70 euró alatt a jegyzés

Portfolio
Folytatódik a gázárak meredek esése a mai kereskedésben, így december elejéhez képest, vagyis egy hónap alatt közel 50 százalékkal csökkent a gázár a holland TTF gáztőzsdén, miután már 70 euró alatt van a jegyzés. Az árnyomás enyhülésében több más tényező mellett elsősorban a szokásosnál melegebb időjárás játszik szerepet, melynek köszönhetően enyhültek a keresleti aggodalmak.

Az európai földgázárak 2023 első kereskedési napjain tovább estek, és ma már 70 euró alá is benézett a jegyzés, ami új mélypontot jelent 2022 februárja, vagyis az ukrajnai háború kitörése előtt óta. Az árak több mint 75 százalékkal elmaradnak az augusztusban elért 350 eurós rekordszintektől is, mivel a vártnál melegebb hőmérséklet enyhítette a gázhiány és a takarékosság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés