Előfizetői tartalom

Megérkezett a feketeleves: egyre többen vannak bajban, szakad az élelmiszervásárlás

Portfolio
Novemberben még hajszálnyit nőtt a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest, ami annak köszönhető, hogy a benzinfogyasztás emelkedett. Ugyanakkor az élelmiszerforgalom már nagyon jelentős mértékű visszaesést mutat, amit az extrém infláció okoz, ez pedig azt jelzi, hogy egyre többen vannak komoly gondban. Utoljára 2009-2010-ben láttunk hasonló folyamatokat.

Az elmúlt időszakban megállt a kiskereskedelmi forgalom korábban növekvő trendje. Hosszú hónapok óta már csak stagnálásról beszélhetünk, hiszen a dolgozók reálbére visszaesik. A KSH jelentése szerint novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 0,6%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit;...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés