Előfizetői tartalom

Nyugdíjasok, figyelem: megvan, mikor jön az első emelt nyugdíj

Portfolio
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, idén januárban 15 százalékkal nőnek a nyugdíjak; az emelést követően havonta 27 ezer forinttal növekszik az átlagnyugdíj Magyarországon, a 13. havi juttatást is figyelembe véve ebben az évben ez több, mint 350 ezer forint emelést jelent az időseknek. Az idei első utalás csütörtökön érkezik, közölte a Hír TV.

2023. január 1-jétől a nyugdíjakat - és két tucatnyi egyéb ellátást - 15%-os mértékben emelik, az erről szóló kormányrendeletet december közepén írta alá a miniszterelnök. Az idei első emelt nyugdíj ezen a héten csütörtökön érkezik azoknak, akik átutalással kérték azt. Egy átlagnyugdíjas havi 27 ezer forinttal kap többet, a 13. havi nyugdíjjal együtt pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés