Előfizetői tartalom

Szomorú igazság: Magyarországon a legrosszabbak a munkavállalók kilátásai egy friss felmérés szerint

Portfolio
Magyarországon több vállalat tervez elbocsátást a következő három hónapban, mint amennyi a munkavállalók számának növekedését tervezi, és ezzel a vizsgált 41 ország közül Magyarországon a legrosszabbak a munkaerőpiaci kilátások. Magyarország mellett csak egy országban vannak többen az elbocsátást tervezők, a legtöbb országban, köztük a nyugat-európai országok is a foglalkoztatottság további bővülésére számíthatnak. A munkaerőpiaci kilátások azonban globálisan romlanak.

Optimista környezetben is rosszak a magyar kilátások A munkáltatók világszerte továbbra is arra számítanak, hogy 2023 első negyedévében több munkavállalót vesznek fel – derül ki a ManPower Group felméréséből. A felvételi szándék ugyanakkor csökken: az előző évhez képest 14%-kal, az előző negyedévhez képest pedig 6%-kal. A felmérésből az is kiderül, hogy az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés