Előfizetői tartalom

Brüsszel asztalára csaptak a német autógyártók, kivonulásokkal fenyegetőznek

Portfolio
A német autóipari szövetség vezetője, Hildegard Müller bírálta az EU-t, amiért a járműgyártást költségesebbé tevő szabályozást vezetett be. Szerinte ez aláássa a blokk meghirdetett iparpolitikai célkitűzéseit. A BMW-t, a Mercedest és a Volkswagent is tagjai között tudó szervezet szerint kivonulhatnak az autóipari szereplők az unióból.

A VDA német autóipari érdekképviselet elnöke bírálta az Európai Bizottságot, hogy olyan szigorú környezetvédelmi és egészségügyi szabályokat alkotott az államszövetség, amely hátrányos helyzetbe hozza az európai gyártókat a kínai vagy amerikai szereplőkkel szemben. Hildegard Müller emellett olyan támogatási programot sürgetett, mint amelyet az Egyesült Államok alkalmaz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés