Előfizetői tartalom

Egy nyomós oka van, hogy miért nem szabad korán nyugdíjba menni

Portfolio
Az elmúlt években egyre többen kezdtek érdeklődni az úgynevezett "FIRE" (Financial Independence, Retire Early) mozgalom iránt, amelyben az emberek keményen dolgoznak azért, hogy elegendő pénzt takarítsanak meg a korai nyugdíjba vonuláshoz. Egy új kutatás azonban azt sugallja, hogy a fiatal nyugdíjas évek nem biztos, hogy úgy alakulnak, ahogy azt sokan elképzelik - írja az IFL Science a Binghamton egyetem kutatásra hivatkozva.

A Binghamton Egyetem kutatása szerint a korai nyugdíjba vonulás felgyorsíthatja a kognitív hanyatlási folyamatot, vagyis a munkában maradás élesben tarthatja az agyat. A vizsgálatot egy 60 éves vagy annál idősebb kínai emberekből álló mintán végezték, és elsősorban a memóriát, valamint a kognitív képességeket vizsgálták különböző nyugdíjba vonulási időpontok szerint....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés