Előfizetői tartalom

Újabb csapás fenyegeti az élelmiszeripart: veszélybe került egy kulcsfontosságú alapanyag

Portfolio
Malajzia csütörtökön közölte, hogy leállíthatja az Európai Unióba irányuló pálmaolaj exportját. A világ egyik legnagyobb termelőjénél így tiltakoznak a december végén elfogadott új uniós szabályozás ellen, amelynek célja a dél-ázsiai esőerdők védelme. Malajzia tiltakozását nemzetközi ellenállásra szélesítené ki és bevonná a Pálmaolajtermelő Országok Tanácsának (CPOPC) tagjait is – írta meg a Reuters.

Fadillah Yusof malajziai miniszter elmondása szerint a világ két legnagyobb pálmaolaj termelője, Malajzia és Indonézia egyeztetésekbe kezdett arról az új uniós jogszabályról, amely megtiltja a pálmaolaj és más, az erdőirtással összefüggésbe hozható áruk értékesítését, hacsak az importőrök nem tudják bizonyítani, hogy az adott áru előállítása nem károsította...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés