Előfizetői tartalom

Óriási feladvány előtt állnak az éttermek és a hotelek Magyarországon

A vendéglátásban jól sikerült a tavalyi év vége, de január első napjaiban már valamennyi szálláshely-szolgáltató és vendéglátóhely azt mérlegeli, hogy milyen távon érheti meg számára az esetleges energetikai felújítás vagy érdemesebb-e a hidegebb hónapokban inkább rövidebb napi, vagy csökkentett heti nyitva tartással átvészelni az amúgy is mindig gyengébb első negyedévet. Egy dolog biztos: jelenleg a teljes háromhavi vagy még hosszabb ideig tartó bezárásról szóló döntés tűnik a legkockázatosabbnak, mert néhány költség marad, a dolgozók elmehetnek máshová, és "a vendégek is a lábukkal szavazhatnak".

Szombati Károly, a Hotel Charles alapító-tulajdonosa szerint a kormány által meghirdetett támogatás valóban segítséget jelenthet, amennyiben tényleg hozzájuthatnak. Azzal kapcsolatban viszont szkeptikus a budapesti hotelt és éttermet üzemeltető vállalkozó, hogy egy esetleges energetikai korszerűsítés után nagyságrendekkel csökkennének a közüzemi számláik. Az év eleji üzletmenettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés