Előfizetői tartalom

Veszélybe kerülhet Paks II. uniós engedélye a friss parlamenti döntés után

Portfolio
Annak a magyar ígéretnek az ismeretében adta meg az Európai Bizottság az állami támogatást elfogadó határozatát Paks II. ügyében 2017-ben, hogy csak 2026 és 2032 között üzemel párhuzamosan a Paks I. és a Paks II., de a magyar parlament friss döntése alapján ez sokkal hosszabb idő is lehet, és így könnyen lehet, hogy újra kell kezdeni a Paks II. állami támogatásával kapcsolatos uniós engedélyezési eljárást – vonja le a következtetést a 444.hu a témát körbejáró cikkben.

A cikk Tóth Bertalan MSZP-s frakcióvezető kedd éjjeli magyar parlamenti írásbeli kérdésére alapoz, amelyben azt kérdezi Lantos Csaba új energiaügyi minisztertől, hogy Hány évvel tervezi meghosszabbítani a kormány a Paksi Atomerőmű meglévő blokkjainak üzemidejét? A Paks 2 blokkjainak megépítése esetén hány évig fog párhuzamosan üzemelni a hat blokk? Értesítette-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés