Előfizetői tartalom

Matolcsy György: az infláció tartós letörése nyithatja meg az utat a kamatcsökkentéshez

Portfolio
Csütörtökön Matolcsy György jegybankelnök Rigó Csaba Balázzsal, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével találkozott – olvasható a jegybank közleményében. A megbeszélésen a felek megerősítették, hogy folytatják és elmélyítik a két intézmény között eddig is meglévő kiváló együttműködést. Egyetértettek abban, hogy az infláció csökkenése jelenleg kiemelt fontossággal bír, aminek érdekében a gazdaságpolitikai ágak összehangolt lépéseire van szükség.

A közlemény szerint a jegybank elnöke a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden eszközzel fellép az árstabilitás helyreállítása és megőrzése érdekében. Rávilágított, hogy az infláció gyors csökkenése nemzetstratégiai érdek, hiszen a jelenlegi magas infláció jelentősen csökkenti a jövedelmek vásárlóértékét, elértékteleníti a megtakarításokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés