Előfizetői tartalom

Folytatódik a magyar egészségügy hatalmas átalakítása: újabb megyében jön változás

Portfolio
Februártól megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése, elsőként Hajdú-Bihar vármegyében, márciustól pedig jön a következő váltás, Győr-Moson-Sopron megyében. A Népszava szerint a nyugati országrész háziorvosait már tájékoztatták a várható változásokról. A tájékoztatón arról próbálták meggyőzni a nyugati országrész háziorvosait, hogy megoldható a feladat, azonban a lap által megkérdezett háziorvos számára nem volt túl megnyugtató a tájékoztatás. Egy január elsejétől hatályos jogszabály alapján a kormányzat alaposan átszabja a háziorvosi ellátást, benne az alapellátási ügyeleti rendszert. Eszerint – Budapest kivételével – az OMSZ-ra bízná a feladat megszervezését. A lakosság által most még elérhető ügyeleti pontok mintegy harmada megszűnik, lesz olyan járás ahol nem lesz ügyeleti pont, és míg eddig 40 ezer lakosra jutott egy orvos, ha a terv megvalósul, úgy a jövőben hétköznaponként 90 ezer, hétvégén pedig 60 ezer lakosra jutna egy felső fokú végzettségű ellátó.

Hajdú-Bihar után Győr-Moson-Sopron megyében alakul át az ügyeleti rendszer „Megkezdődik az új, egységes ügyeleti rendszer bevezetése, elsőként Hajdú-Bihar vármegyében, februártól” – jelentette be tegnap az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Ez annyiban nem meglepő, hogy a Népszava nemrégiben írt arról: Hajdú-Biharban, ahol az új rendszerre való átállást tesztelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés