Előfizetői tartalom

Fontos rezsidöntést hirdetett ki a kormány

Portfolio
A kormány lehetőséget teremt a földgázt árindexált, nem fix hirdetményi áron vásárló, többek közt állami és önkormányzati intézmények számára arra, hogy márciustól szeptember végéig rögzített áron vásárolhassák meg a működésükhöz szükséges földgázt földgázkereskedőjüktől - jelentette be péntek esti közleményében az Energiaügyi Minisztérium a kormány legújabb döntését, amely meg is jelent a pénteki közlönyben. Úgy tűnik, hogy a kormány arra törekszik, hogy minél több intézmény és gazdálkodó a jelenleg jellemző alacsonyabb piaci gázárakra álljon át, ezzel is csökkentve az ország energiaszámláját.

Az EM közleménye emlékeztet arra, hogy a kormány "intézkedéseivel a nem lakossági felhasználók költségeit is igyekszik megfizethető szinten tartani a munkahelyek megőrzése, a közszolgáltatások zavartalanságának biztosítása érdekében". Érdekel Magyarország energetikai helyzete és kilátásai? Akkor a következő Portfolio Signature klubot neked ajánljuk. Részletek ide kattintva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés