Előfizetői tartalom

Rengeteg eső esett, a víz nagy része mégsem jut el a Velencei-tóba - Azonnali intézkedéseket sürgetnek

Portfolio
Tavaly decemberben és idén januárban a sokéves csapadékátlag háromszorosa hullott a Velencei-tó vízgyűjtő területére, a tó vízszintje mégis csak a tó felületére hullott csapadék mennyiségével emelkedett - írja Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtök esti Facebook-posztjában. Ez azt jelenti, hogy a vízgyűjtő területről a csapadék nem jut el a tóba. "Azonnali intézkedést igényel annak megvizsgálása, hogy ennek mi az oka, és hogyan szüntethető meg a leggyorsabban ez a probléma" - írja. Emellett az összekötő, illetve szivárgó árkok kotrása is szükséges, erre a tó körül lakók civili kezdeményezéseket indítottak az önkormányzatok támogatása mellett: Sukorón a befolyó árkok tisztítását korábban már el is végezték, Pákozdon és Gárdonyban pedig ez folyamatban van.

Tárgyalnak a vízüggyel Tessely Zoltán csütörtök esti Facebook-posztja szerint a Velencei-tó vízpótlásával kapcsolatosan tovább folytatták a megbeszéléseket, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság képviseletében dr. Csonki István igazgató és Péterné Varga Zsuzsa osztályvezető, a vízügyi hatóság részéről pedig annak vezetője, Maincz Tamás közreműködésével....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés