Előfizetői tartalom

Megszólalt a Mol a friss uniós szankciós könnyítés után, az egész régió fellélegezhet

Portfolio
A magyar kormány több régiós tagállami kormánnyal együtt sikeresen érte el, hogy 2023. február 5-e után is tudjon kőolajtermékeket exportálni a százhalombattai és a pozsonyi finomító a régiós országokba olyan arányban, amilyen arányban nem orosz eredetű kőolajat, és finomítói alapanyagot tud bekeverni a két üzem a gyártás során – közölte a Mol a Világgazdasággal. A magyar olajtársaság kiemelte, hogy a pozsonyi finomítóra érvényes szankciós lazítás a cseh, osztrák és lengyel piac üzemanyaggal való ellátásában jelent fontos fejleményt.

Péntek este írtuk meg a lap értesüléseire hivatkozva, hogy a magyar kormány több régiós kormánnyal együtt fontos könnyítést harcolt ki a február 5-től hatályba lépő újabb uniós oroszellenes szankció alól, amely gyakorlatilag megtiltotta volna azt, hogy az akármilyen részarányban is orosz eredetű kőolajat tartalmazó finomított terméket exportálni lehessen a szomszédos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés