Előfizetői tartalom

Európa két legnagyobb hatalmú vezetője találkozott

MTI
Európa jövőjének motorja a francia-német együttműködés - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia államfő vasárnap a Franciaország és Németország közötti megbékélési szerződés hatvanadik évfordulója alkalmából a két ország kormányának és képviselőinek részvételével a párizsi Sorbonne egyetemen rendezett ünnepségen.

"A jövő, a múlthoz hasonlóan a két ország közötti együttműködésen alapul, amely az egyesült Európa motorja" - fogalmazott Olaf Scholz, aki a két ország közötti együttműködést egy olyan "kompromisszumos gépezetnek" nevezte, amely lehetővé teszi "az ellentétek és a különböző érdekek átformálását összetartó cselekvéssé".     Emmanuel Macron szerint "Németországnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés