Papp Laszlo Debrecen1
Gazdaság

Debreceni polgármester az akkumulátorgyárról: lesz elég víz a lakosság és az ipar kiszolgálására is

Portfolio
A debreceni közgyűlés múlt nyáron egyhangúlag hagyta jóvá azt, hogy a debreceni Déli Gazdasági Övezet összvízfelhasználása napi 24 ezer köbméterben lesz maximálva, ami azt jelenti, hogy „van és lesz is elegendő víz mind a lakosság, mind az ipar kiszolgálására” – hangsúlyozta az Inforádiónak adott interjúban Papp László.

A debreceni polgármester úgy látja a két közmeghallgatás alapján, hogy a városba tervezett kínai akkumulátor ügye átpolitizálódott, miközben a környezetvédelmi aggályok nem megalapozottak. Emlékeztett rá, hogy ugyanez a kínai cég Németországban is épített egy hasonló gyárat, ahol sem politikai, sem környezetvédelmi aggályok nem merültek fel.

Hangsúlyozta, hogy az üzem semmilyen veszélyforrást nem jelent a város vízbázisára, és megjegyezte, hogy a 80-as évek közepén 90 ezer köbméter körül volt a város átlagos napi vízfelhasználása, most pedig 38-40 ezer köbméter és az említett közgyűlési határozat is rögzítette a felső korlátot a Déli Gazdasági Övezet számára.

Szerinte az lehet a megoldás, hogy minél szélesebb körben, minél több hiteles információt juttassanak el a helyiekhez, hogy megértsék: nem jelent veszélyt rájuk nézve a beruházás. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy az engedélyek kiadása nem az önkormányzat, hanem a kormányhivatal hatáskörébe tartozik. Arra is kitér, hogy a gyár megvalósítása új munkahelyeket, valamint jelentős bevételt – ezáltal pedig jelentős fejlesztéseket – biztosít a városnak.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester beszédet mond a Kodály Filharmónia Debrecen újévi hangversenye előtt a debreceni Református Nagytemplomban 2023. január 1-jén.

kokain-kabitoszer
ensz-bekefenntarto-kek-sisak-keksisakosok
joe-biden-state-of-the-union-adress-2023-washington-amerikai-egyesult-allamok
himars-raketaindito-rendszer
Tematikus PR cikk
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Hogyan lehet a technikai képet egy értékalapú befektető szemléletével ötvözni?
Ez is érdekelhet
parlament orszaggyules