Előfizetői tartalom

Nagy a baj a magyar minimálbérekkel, uniós figyelmeztetés érkezett

Portfolio
Annak ellenére, hogy a törvényes minimálbérek nominális emelkedése 2022 januárja és 2023 januárja között minden idők legmagasabb szintjét éri el, a legtöbb uniós országban a minimálbéres munkavállalók vásárlóereje csökken vagy éppen csak kompenzálódik az előzetes inflációs adatok alapján. Az EU-n belül a magyar dolgozók helyzete az egyik legrosszabb, jelentősen veszítettek értékükből a magyar bérek az emelés dacára. Az Eurofound komoly problémákra figyelmeztet.

A 2020-as koronavírus-járvány okozta recessziót követő gazdasági felpattanás magas inflációs környezetet eredményezett, amelyet csak fokozott a tavaly kitört orosz-ukrán háború. A bizonytalan környezetben a gazdasági szereplők és a kormányok csak jóslatokra hagyatkozhattak a béremelések meghatározásakor. Ennek ellenére, nominális szinten rekord minimálbéremelést hajtottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés