Előfizetői tartalom

Újabb követelés érkezett Brüsszelbe a gazdasági háborúban

Portfolio
A vezető fémgyártók felszólították az Európai Uniót, hogy kövesse a Fehér Ház példáját, és nyújtson pénzügyi támogatást a szektornak. A cél az, hogy megfelelő válaszlépést tegyenek a protekcionista amerikai gazdaságpolitikának megágyazó inflációcsökkentő törvénnyel szemben. Az acélipar azt kéri, a tömb segítsen a zöld energiára való átállás szempontjából kritikus nyersanyagok feletti ellenőrzés megtartásában.

Az Eurometaux - amely olyan nagy európai termelőket képvisel, mint a Glencore, a Boliden és az Aurubis - sürgette az EU-t, hogy vegyen példát Joe Biden elnök inflációcsökkentő törvényéről, amely több milliárd dollárnyi támogatást tartalmaz az elektromos járművekbe és a megújuló energiába történő hazai beruházások ösztönzésére. Az európai fémipari szereplők ezzel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés