elektromos autó akkumulátor
Gazdaság

Helyi és országos népszavazási kezdeményezés is indult a debreceni akkumulátorgyár ügyében

Portfolio
Két ellenzéki párt is referendumot kezdeményezett az elmúlt hetekben éles vitákat kiváltó debreceni akkumulátorgyár ügyében.

Az LMP még tegnap kezdeményezett országos népszavazást annak érdekében, hogy csak ott épülhessen Magyarországon akkumulátorgyár, ahol ehhez a helyi lakosság hozzájárul. Keresztes László Lóránt képviselő szerint  ez az ipari tevékenység rendkívül víz- és energiaigényes, miközben kihívásos az ország ellátása ezekkel az erőforrásokkal. A politikus szerint a kormányzat nem kezelte, kezeli azokat a környezeti kockázatokat sem, amelyet ezen üzemek betelepítése és működése jelent, ráadásul a helyiek megkérdezése nélkül határozott ezen ügyekben.

Az Infostart híre szerint ma a Momentum is lépett: Mándi László debreceni önkormányzati képviselőjük helyi népszavazásra javasolt kérdést nyújtott be a helyi választási bizottsághoz hitelesítése céljából: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?”

Mint ismert, Debrecenben forrnak az indulatok a kínai CATL által építendő akkumulátorgyár ügyében. A Civil Fórum Debrecen Egyesület, miután az eddigi felmérések és a városban uralkodó közhangulat egyaránt arra utalnak, hogy a lakosság széles körben ellenzi a beruházást, azt javasolta a városvezetésnek, hogy függessze fel a fejlesztést. A közmeghallgatás indulatos szóváltásba fulladt, a helyi polgárok szerint nincsenek megnyugtató válaszok az óriásgyár létesítése kapcsán felmerült kérdésekre.

Címlapkép: Getty Images

repülőgép
bull bear
Jair_Bolsonaro_-_EBC_03 (1)
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Megmutatjuk hogyan tudsz kezdőként a forinttal kereskedni.
Díjmentes online előadás
Mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Senior Privát Bankár (Miskolc)

Senior Privát Bankár (Miskolc)
2023. március 21.
Agrárium 2023
2023. március 8.
Biztosítás 2023
2023. március 30.
Építőipar 2023
2023. április 25.
Sustainable Tech 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
amerika föld usa shutter