Előfizetői tartalom

Érik a hatalmas meglepetés a magyar inflációban - Te is érzed a boltokban a fordulatot?

Portfolio
Akár kellemes meglepetést is okozhat a januári inflációs adat, legalábbis erre utal az, amit eddig látunk az élelmiszerek árának alakulásában. Az üzemanyag-árstop eltörlésének még lehet egy áthúzódó hatása januárban, azonban a meglepetés azt jelentheti, hogy nagyon közel a tetőzés, sőt az sem kizárt, hogy januárban már nem, vagy csak minimálisan fokozódik az áremelkedés.

Évtizedes csúcson az infláció Magyarországon Decemberben már 24,5%-ra emelkedett a magyar infláció, hasonlóra 1996 óta nem volt példa. A novemberhez képest tapasztalt 2 százalékpontos ugrást elsősorban az üzemanyagok árstopjának eltörlése okozhatta, sőt az MNB adatai szerint teljes egészében ez volt a felelős érte. Ez azt jelenti, hogy ha helyes a jegybank becslése, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés