Előfizetői tartalom

Megszólalt Jakab Ferenc: ez lehet a megoldás a koronavírus ellen

Portfolio
Idén újdonság, hogy az influenza, az RSV vírus és a koronavírus egyszerre támad mindenhol. A tridémia kapcsán Jakab Ferenc virológus a Pénzcentrumnak úgy nyilatkozott, ha a koronavírus keveredik egy influenzával vagy RSV-vel, akkor erősebb tünetek alakulhatnak ki, de az egyidejű „hármas” fertőzés nagyon extrém esetben fordul elő. Jakab szerint feltételezhető, hogy a koronavírus ellen – az influenzához hasonlóan – is évenkénti egyszeri ismétlő oltás lehet a megoldás, de ennek pontos megállapítását még sok vizsgálatanak kell megelőznie.

Mi az az RSV? Jakab Ferenc az RSV-ről elmondta, hogy ez egy óriássejtes légúti fertőzés, amely most erősebben támad. Ismert és gyakori vírusfajta, bármely életkorban fertőz, de leggyakrabban kisgyermekeknél, csecsemőknél fordul elő. Az esetek többségében enyhe, a náthához hasonló tünetekkel jár, de súlyosabb esetben tüdőszövődményekhez is vezethet. Mi a helyzet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés