Előfizetői tartalom

Pánik a kkv-knál az áramszerződések miatt, akár elbocsátások is jöhetnek

Portfolio
Súlyos helyzet rajzolódik ki a 2-10 MWh éves áramfogyasztással rendelkező kis- és középvállalati körben a 24.hu körképe alapján, mert számos cégnek vagy nincs még az idei évre érvényes áramvásárlási szerződése és így fenyegeti a február 15-i kikapcsolási határidő, vagy beleragadt egy magas áron akár több évre kényszerből megkötött fix áras szerződésbe, ami így komoly versenyhátrányba löki a rugalmas szerződéssel rendelkező hazai és külföldi cégekhez képest. A témáról a Portfolio jövő keddi energiapiaci szakmai rendezvényén is szó lesz, további részletek itt érhetők el.

A körkép szerint vadkapitalista viszonyok uralkodnak a versenypiaci áramszolgáltatás területén a kkv-k és az energiakereskedők viszonyrendszerében az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, és módszeresen mellőzik a fogyasztóvédelmi szempontokat is. A téma gyökere saját értelmező keretünk szerint az, hogy tavaly ősztől kezdve, amikortól az idén januártól induló áramévre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés