Előfizetői tartalom

Lehangoló adatokat közölt az Eurostat a magyarországi megújuló energiáról

Portfolio
Abszolút értékben a megújuló energiaforrásokból származó villamosenergia-termelés 2020 és 2021 között közel 5 százalékkal nőtt az EU-ban - közölte az Eurostat. Ugyanakkor a bruttó villamosenergia-fogyasztás is nőtt, elsősorban a Covid-19 korlátozások feloldását követő gazdasági fellendülésnek köszönhetően. Ennek eredményeképpen a megújuló energiaforrások részaránya a bruttó villamosenergia-fogyasztásban az EU-ban csak 0,1 százalékponttal (pp) nőtt, a 2020-as 37,4 százalékról 2021-ben 37,5 százalékra.

A megújuló forrásokból előállított villamos energia több mint kétharmadát a szél- és a vízenergia adja (37%, illetve 32%). A villamos energia fennmaradó egyharmada napenergiából (15%), szilárd bioüzemanyagokból (7%) és egyéb megújuló forrásokból (8%) származott. A napenergia a leggyorsabban növekvő forrás; 2008-ban az EU-ban felhasznált villamos energia mindössze 1 százalékát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés