Előfizetői tartalom

Mutatjuk, hogy miért itthon a legdrágább az üzemanyag régiós szinten

Ahhoz, hogy megértsük, miért szaladt fel az ártop kivezetése óta az üzemanyagok ára Magyarországon a környező országok szintje fölé, tudni kell, hogy milyen komponensekből áll az amit fizetünk a benzinkutakon, mit jelentett az árstop és miként borult fel a nagykereskedelem. Nagyon nem mindegy az sem, hogy a kiskereskedelmi árat vagy az adóktól megtisztított árat nézzük.

Az elmúlt két év üzemanyagpiaci folyamatait két szomszédos, ám eltérő fejlettségű ország (Horvátország és Ausztria) üzemanyagárainak összevetésével érdemes kezdeni. Az árakat az összevethetőség kedvéért euróban adtuk meg, így a magyar árak hektikussága az árfolyamokból, illetve abból adódik, hogy az Európai Bizottság a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés