Előfizetői tartalom

Elemzés: sokkal rosszabb helyzetben van az orosz gazdaság, mint azt korábban gondoltuk

Portfolio
A tavalyi recesszió után idén is jelentős mértékben zuhanhat az orosz gazdaság, a Fitch Solutions szerint az idei recesszió elérheti az 5%-ot. Az elemzőintézet hosszú távú előrejelzéséire támaszkodva kiszámoltuk, hogy az orosz gazdaság várhatóan 2028-ban éri csak el a háború előtti szintet, és ha figyelembe vesszük az orosz gazdaság korábbi potenciális növekedési ütemét, akkor azt kapjuk, hogy 2032-re a gazdaság 11%-kal lenne nagyobb, ha nem döntenek a háború mellett. Ha ez nem lenne elég, még a fiskális pozíció is meredeken romlik a nyugati szankciók miatt. Egyszóval: az orosz kilátások kifejezetten rosszak.

Éveket vesz el az orosz gazdaságtól a háború A háború drámai módon rontja az orosz gazdaság rövid és hosszú távú kilátásait, a nyugati szankciók jelentős károkat okoznak a gazdaságnak, a GDP minden komponensét negatívan érintik – írja értékelésében a Fitch Solutions. Az elemzőintézet felhívja a figyelmet, hogy a válság növelni fogja Oroszország kiszolgáltatottságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés