Előfizetői tartalom

Napenergia: rekordmértékű tarifaemelés jön

Jelentősen emelkedtek januártól a hazai megújulóenergia-erőművek által termelt villamos energiára vonatkozó kötelező átvételi árak, miután az átvételi ár évente az előző évi inflációtól függően módosul. Az érintett megújulóenergia-termelők bevételei nőnek, de a fogyasztók nem sokat fognak érzékelni a változásból, noha a piaci áramár és a kötelező átvételi tarifa különbözetének csökkenése azt is jelenti, hogy ebből az irányból kevesebb forrás folyhat be a rezsicsökkentés fenntartására.

Az év elejétől a magyarországi megújulós erőművek - azon belül a nap- és szélerőművek - jelentős részét magába foglaló kötelező átvételi (KÁT) rendszer keretében az átvitelirendszer-irányító MAVIR által fizetendő tarifa az eddigi 40,75 forintról 46,66 forintra emelkedett (áfa nélkül) a 2008. január 1-jét megelőzően KÁT-jogosultságot szerző nap- és szélerőművekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés