Előfizetői tartalom

Bemutatták Brüsszelben a válaszcsapás tervét az amerikai és indiai támogatási programokra

Portfolio
Egy négypilléres, átfogó kezdeményezést mutatott be ma Brüsszeben az Európai Bizottság elnöke, amely finanszírozási és szabályozási oldalról is meg akarja támogatni a nettó zéró kibocsátásra törekvő ipari tevékenységeket azért, hogy azok versenyképesek legyenek, illetve a cégek ne települjenek át például az Egyesült Államokba az ott nemrég meghirdetett támogatási program és az alacsonyabb energiaárak hatására.

A hivatalosan Zöld Megállapodás Ipari Terv névre hallgató program rövid összefoglalójában nincs szó arról, hogy az amerikai, kínai és világszerte meghirdetett különféle támogatási programokkal akarja felvenni a versenyt, de Ursula von der Leyen bizottsági elnök szavaiból ez elég egyértelműen átjön. Olyasmiket mondott ugyanis a szerdai sajtónyilatkozatában, miszerint „Tudjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés