Előfizetői tartalom

Kilőtt a külföldi turisták száma Magyarországon, miközben sorra zárnak be a szálláshelyek

Portfolio
2022 decemberében a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégek száma 28, a vendégéjszakáké 22%-kal emelkedett 2021 decemberéhez viszonyítva, az év egészét tekintve pedig 45%-kal ugrott az eltöltött vendégéjszakák száma, ezen belül a belföldiek által eltöltött éjszakák száma 18%-kal, a külföldieké 106%-kal ugrott – derült ki a KSH adataiból. Közben a megugrott rezsiárak miatt még több szálloda és panzió zárt be az év végére, és részben ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a szálláshelyek árai látványosan emelkedtek, így a szálláshelyek árbevétele decemberben 58%-kal, az év egészét tekintve pedig 69%-kal szárnyalt.

Tavaly decemberben a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) összesen 725 ezer vendég 1,7 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 28, a vendégéjszakáké 22%-kal emelkedett 2021 decemberéhez viszonyítva, amikor még a koronavírus-járvány miatti óvatosság mind az itthoni, mind a külföldi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái