Előfizetői tartalom

Kimondta Nagy Márton: többszörözni kell a beruházásösztönzési pénzeket a járműipar védelme érdekében

Portfolio
A globális gazdasági háborúskodás, benne az amerikai támogatási program (IRA) veszélyezteti a magyar járműszektor súlyának további növekedését és a regionális ipari középhatalmi státuszt, hiszen a kibontakozó támogatási verseny központi eleme az elektromos autógyártás – állapította meg az Indexen megjelent vélemény cikkében Nagy Márton. A gazdaságfejlesztési miniszter ezért kijelentette: „nekünk sem marad más választásunk, mint elsők között beszállni a támogatási versenybe, megtöbbszörözve a források értékét azzal, hogy másokat megelőzve, könnyen, jól célzottan jutnak el a vállalatokhoz”.

A miniszter a globális folyamatokat elemezve rámutatott arra, amit Orbán Viktor kormányfő egy decemberi zárt ajtók közötti előadásáról készült összefoglaló is kiemelt, miszerint a magyar gazdaságpolitika tart a hidegháborús gazdasági blokkosodástól, illetve konkrétan attól, hogy a kibontakozó támogatási verseny, az amerikai IRA a német (elektromos) járműgyártási szektorra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái