Előfizetői tartalom

Egyre kevésbé aggasztó a madárinfluenza Magyarországon

MTI
Javult a járványügyi helyzet a madárinfluenzával érintett területeken, ezért február 1-jétől enyhítések léptek életbe Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegye korlátozás alatt nem álló területein a vizes élőhelyek, állandó vizes terület közelében található állattartó telepekre vonatkozó betelepítési szabályokban - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A tájékoztatás szerint a legfontosabb változás, hogy azon telepeken, ahol a 2022 őszén kezdődött madárinfluenza járványban nem történt kitörés és egy vizes élőhely szélétől számított 1-3 kilométer közötti zónában találhatók, megindulhat a baromfi betelepítés, amennyiben az nem fóliasátorba történik. Korábban január 19-től április 30-ig terjedő időszakra Bács-Kiskun...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés