Előfizetői tartalom

Új adókat vezetett be több tucat önkormányzat, a létezőket is emelték

Egy belföldi utazás tervezésekor az emberek hajlamosak nem számolni az idegenforgalmi adóval, pedig több ezer forintot is spórolhatnak, egy hosszabb nyaralás alatt, ha olyan desztinációt választanak ahol alacsonyabb ez a tétel. 2023-ban sok település döntött úgy, hogy bevezeti az adónemet, és voltak olyanok, amelyek többszörösére emelték a náluk már létező közterhet.

Az idegenforgalmi adót a települési önkormányzatok vetik ki a területükön működő szálláshely-szolgáltatókra, akik beszedik a vendégektől és tovább is adják azt. A fizetendő díj a legtöbb településen tételes, vagyis éjszakánként és vendégenként kell megfizetni, de van ahol százalékos a díj mértéke. Utóbbi 4 százalék lehet, előbbi pedig idén nem haladhatja meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés