Előfizetői tartalom

Pletser Tamás: Még nincs tér a gázárcsökkentésre

Portfolio
Remélem, hogy az uniós döntéshozók felmérik ennek a következményeit, ha a Mol csoportnak vissza kell vennie február 5. után a pozsonyi finomító kapacitáskihasználtságát – mondta Pletser Tamás az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője beszélt az az orosz kőolajtermékek embargója után várható helyzetről, az orosz eladások alakulásáról, a gázfogyasztás csökkenéséről és a 2023-ra várható árakról is.

Az interjúban Pletser a következőkről beszélt: Február 5-től kezdve nem vásárolhat európai uniós tagállam, európai uniós olajvállalat orosz finomított kőolajtermékeket. Ezek közül a dízel helyzete a legérdekesebb. Európában napi 6,3-6,4 millió hordó dízelt fogyasztunk és az európai finomítók naponta körülbelül 5 millió hordónyi dízelt állítanak elő. Tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés