Előfizetői tartalom

Ukrajna támogatásához kér segítséget az Európai Beruházási Bank

Portfolio
Rekordösszegű támogatást nyújt az Európai Beruházási Bank (EIB) csoportja az EU energiabiztonságának és zöld gazdaságának a fejlesztésére, valamint az Ukrajnában történt háborús károk enyhítésére. A 2,2 milliárd eurós pénzösszeg fedezésére az EIB költségvetési garanciát kért az unió 27 országától, idén ugyanis legalább ugyanennyit szeretnének költeni erre a célra.

Az Európai Beruházási Bank csoportja 2022-ben hatalmas összegű finanszírozási programokat írt alá a megújuló energiaforrások fejlesztésére. A fenntartható energiaprojektekre szánt pénzösszeg így meghaladta a 17 milliárd eurót is, amelyek legfőbb célja az orosz importtól való függőség megszüntetése, így a zöld energiához kapcsolódó beruházások aránya elérte a teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés