Előfizetői tartalom

Sosem látott szégyen a közoktatásban: rengeteg tanár alapbére már a szakmunkásokét sem éri el

Portfolio
A héten kapták meg a megemelt fizetésüket a pedagógusok. A Népszava arról számolt be, hogy van, akinek 100 ezer forinttal a garantált bérminimum alatt van az alapilletménye. A Portfolio olvasói számára ez nem meglepetés: az év elején megírtuk, hogy már a 15-17 év tapasztalattal rendelkező, két minősítésen átesett tanárok is ugyanannyi pénzt kapnak, mint a gyakornokok.

A napokban kapják kézhez új bérpapírjaikat a pedagógusok, miután a kormány idén januártól 12 százalékkal emelte az ágazati szakmai pótlékot. Ez lényegében 10 százalékos béremelésnek felel meg. Emellett arról is döntés született, hogy a garantált bérminimum 296 400 forintra nőjön, ez is befolyásolja a tanári fizetéseket, hiszen ez mindenkinek jár, aki szakképzettséghez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés