Előfizetői tartalom

Itt a bejelentés: hosszú távú gázvásárlási szerződést köt Magyarország Azerbajdzsánnal

Portfolio
„Magyarország és Azerbajdzsán között előrehaladott tárgyalások zajlanak egy hosszútávú gázvásárlási megállapodás megkötéséről” – jelentette be egy keddi budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter utalt rá, hogy az oroszokkal kötött hosszú távú gázszerződés teljesítése bizonytalan, és ezért is van szükség egy másik hosszú távú szerződés megkötésére, amelyhez kapóra jön a duplázódó azeri kitermelés; ahhoz azonban, hogy ez Magyarországra is eljusson, még számos infrastrukturális fejlesztésre van szükség.

A magyar tárcavezető a szerb bányászati és energiaügyi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen az orosz-ukrán háború következményeire utalva úgy fogalmazott: „a hosszú távú földgázellátásunk biztonsága szempontjából a diverzifikáció, vagyis újabb források bevonása, rendkívül fontos." Majd úgy folytatta: A hosszú távú ellátásbiztonság gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái