Előfizetői tartalom

Kőkemény üzenetet kapott Magyarország: ha a jogállam megszűnik, az Európai Unió szűnik meg

MTI
A demokrácia, a jogállamiság, az egyenlőség és az alapvető jogok képezik az Európai Unió alapját, ezért is olyan fontos a védelmezésük minden szereplő részéről a kormányzattól a civil társadalomig - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben kedden. Didier Reynders a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett, Városok a jogállamiságért címmel tartott konferencián hangoztatta: amennyiben a tagállamok és a közösség jogi alapját jelentő jogállamiság megszűnik, az Európai Unió szűnik meg.

Kijelentette: a jogállamiság és közös értékek mentén működő igazságszolgáltatás szavatolása a tagállamok közötti bizalom alapja. A jogállamiság nem képezi alku tárgyát, a jogállamiság nem lehet politikai kompromisszum áldozata - mondta. Emlékeztetett: az Európai Bizottságnak eszközök állnak rendelkezésére a jogállamiság védelmére. Egyik ilyen eszköz az évente...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái