Előfizetői tartalom

Kőkemény üzenetet kapott Magyarország: ha a jogállam megszűnik, az Európai Unió szűnik meg

MTI
A demokrácia, a jogállamiság, az egyenlőség és az alapvető jogok képezik az Európai Unió alapját, ezért is olyan fontos a védelmezésük minden szereplő részéről a kormányzattól a civil társadalomig - jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben kedden. Didier Reynders a Budapest és Brüsszel önkormányzata által szervezett, Városok a jogállamiságért címmel tartott konferencián hangoztatta: amennyiben a tagállamok és a közösség jogi alapját jelentő jogállamiság megszűnik, az Európai Unió szűnik meg.

Kijelentette: a jogállamiság és közös értékek mentén működő igazságszolgáltatás szavatolása a tagállamok közötti bizalom alapja. A jogállamiság nem képezi alku tárgyát, a jogállamiság nem lehet politikai kompromisszum áldozata - mondta. Emlékeztetett: az Európai Bizottságnak eszközök állnak rendelkezésére a jogállamiság védelmére. Egyik ilyen eszköz az évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés